Tonfisksallad och veggosallad till många

På Tilias sommarläger brukar fördelningen mellan blandkostare och vegetarianer vara ungefär som i det här receptet, 20 blandkostare och 10 vegetarianer. Annars får du anpassa mängderna tonfisk och veggobitar. Så när vi gör matig tonfisksallad börjar vi med salladsbasen och lägger upp varje ingrediens i var sin skål. Sedan är det bara att plocka ihop salladerna efter blandkost, veggo och specialkoster.

Gör så här

  1. Vid frukosten: Passa på att koka 10 extra ägg. Koka och kyl 2 kg färskpotatis.
  2. INNAN vi blandar samman salladerna, kolla och ta undan till specialkoster.
  3. Dressing: Blanda samman vinäger, olja, salt och peppar. Ställ åt sidan.
  4. Skala och finhacka löken. Ta undan 2 msk. Ta undan 1 msk kapris. Vänd ner veggobitarna i en marinad av 2 msk dressing, 2 msk lök och 1 msk kapris. Låt stå till servering.
  5. Dela tonfisken i bitar. Blanda samman tonfisken med resten av kaprisen, hälften av den resterande löken och hälften av dressingen. Låt stå och marinera till servering.
  6. Skölj och ansa haricots vertsen. Koka dem i lättsaltat vatten och låt dem rinna av. Dela dem i mindre bitar.
  7. Skär potatisarna i grova kuber. Blanda samman potatis och resterande dressing i en skål. Blanda ner bönorna och resten av löken.
  8. Strimla isbergssallaten och skär tomaterna i klyftor. Skala äggen och dela dem. Skär gräslöken smått.
  9. Lägg isbergssallaten i bottnen, fördela potatisblandningen ovanpå. Lägg på tonfisk eller veggobitar, ägghalvor och tomatklyftor. Strö över gräslök och oliver.

Specialkost
Tonfisksalladen och veggosalladen är glutenfri och mjölkfri.
Salladsbasen är vegetarisk, så toppa bara med veggoalternativ istället för tonfisk.
Kolla följande allergier:
-fisk (tonfisk)
-IBS baljväxter, lök och gräslök
-lök
-baljväxter
-ägg
-tomater
-oliver

tonfisksallad-tonfisk-i-marinad-tilia-somm-2016kokt kall potatis plastburkägg på avsvalning påsk tonfisksallad-sommarlok-tilia-somm-2016svarta-oliver-tilia-somm-2016 isbergssallattonfisksallad-making-tilia-somm-2016tonfisksallad