Det här är en av mina mest uppskattade vardagsrecept. Lättlagat, snabblagat och jättegott. Använd djupfryst fisk (dela ett block och stoppa tillbaka i frysen om blocken är på 400 g, eller förstärk med räkor). Tomatpurén ger såsen en lätt rosa ton, men ingen smak.

 

Gör så här

  1. Tina fiskblocket till hälften och skär i grova tärningar.
  2. Häll buljong, crème fraiche, grädde och tomatpuré i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och sjud utan lock tills såsen känns lagom krämig, ca 10 minuter.
  3. Lägg ner fiskkuberna, låt koka upp och sjud på låg värme tills fisken är genomkokt.
  4. Smaka av såsen och krydda med salt och peppar till önskad smak. Vänd ner dillen precis före servering, så att den behåller färg och smak.

 

Tips
Förstärk såsen med hackade räkor.

 

Resursklok kommentar

Ett bra sätt att använda hemgjord räkbuljong gjord på räkskal. Blev det över av räksåsen? Jättegott att värma fiskbullar i!