"Alltid på konsumentens sida"

Tre dippsåser 0

Publicerad den 2014-03-08 i med taggarna ,

De här läckra dippsåserna passar bra som tillbehör till alla typer av skaldjur. Gör du alla tre såserna räcker de till 4 personer. Två såser gör du klara i förväg. Avokadosåsen rör du ihop precis före servering.

4 personer
  • Citrondipp:
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl crème fraiche
  • 2 msk pressad citronsaft
  • ½ tsk salt
  • ½ krm malen vitpeppar
  • Pepparrotsdipp:
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl crème fraiche
  • 2 msk riven pepparrot
  • ½ tsk salt
  • ½ krm malen vitpeppar
  • Avokadodipp:
  • 1 avokado
  • 2 tsk pressad limesaft
  • 1 tsk finhackad röd spansk peppar
  • ½ tsk salt
  • ½ krm malen vitpeppar
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


Citrondipp:
Blanda samman majonnäs, crème fraiche, citronsaft, salt och peppar. Ställ svalt till servering.

 

Pepparrotsdipp:
Blanda samman majonnäs, crème fraiche, pepparrot, salt och peppar. Ställ svalt till servering.

 

Avokadodipp:
Dela avokadon, ta bort kärnan och mosa fruktköttet med en gaffel. Blansa samman avokado, limesaft, chili, salt och peppar. Servera genast.

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se