"Alltid på konsumentens sida"

Tryffelrisotto 0

Publicerad den 2018-01-04 i med taggarna , , , , , ,
4 personer
  • 4 schalottenlökar
  • 1 liten svart tryffel
  • 4 champinjoner
  • 2 dl arborioris
  • 1 lagerblad
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 7 dl kycklingbuljong
  • 1 dl riven parmesanost
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Finhacka schalottenlöken. Riv eller hacka tryffeln och champinjonerna. Fräs schalottenlök, champinjoner och lagerblad i olivolja.
  2. Tillsätt riset och låt fräsa i ytterligare någon minut. Häll på vinet, sänk värmen och rör om tills det kokat in.
  3. Tillsätt buljongen, lite i taget under omrörning.
  4. Sjud tills riset är mjukt men fortfarande har en kärna kvar. Ta upp lagerbladet och lägg ner tryffeln.
  5. Ta av kastrullen från värmen. Vänd ner parmesanost och smör. Krydda risotton med salt och peppar.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se