"Alltid på konsumentens sida"

Tzatziki 0

Jag vet inte hur många liter tzatziki jag har lagat genom åren. Hemma till familjen, borta till andra, som dagiskokerska, i skolmåltiderna, som kollo-kokerska…Tzatziki är alltid populärt och passar inte bara till grekiska rätter.

6 personer
  • 1 slanggurka
  • 1 tsk salt
  • 6 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk + 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Riv gurkan på grova sidan av rivjärnet. Strö över salt och låt stå en stund så att saltet får dra vätska ur gurkan.
  2. Häll yoghurten i en bunke. Rör ner citronsaft, salt och 1 tsk olja. Krama ur gurkan och rör ner den i yoghurten. Pressa ner en rejäl vitlöksklyfta och rör om. Låt stå svalt till servering.
  3. Precis före servering toppar du tzatzikin med 1 msk olivolja.

 

Tips
Du kan även använda vanlig naturell yoghurt. Låt den då rinna av i ett kaffefilter för att få tjock konsistens. Vasslan kan du använda som degspad.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se