"Alltid på konsumentens sida"

Ugnsrostade mandlar 0

Publicerad den 2018-03-06 i med taggarna , , , , , , ,

Rostade mandlar är en typisk spansk inledning på middagen eller före tapasbordet. Servera mandlarna på spanskt vis tillsammans med ett glas sherry. De passar även som tilltugg till nästan alla andra drinkar och coctails.

4 personer
  • ½ citron, skalet
  • 1 färsk rosmarinkvist
  • 200 g sötmandelkärnor
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm flingsalt
  • Du behöver också:
  • bakplåtspapper

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Värm ugnen till 150°. Skär bort det gula skalet från citronen i några bitar. Repa bladen av timjankvisten.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper och häll mandlarna på papperet. Droppa över oljan och rör om.
  3. Ställ plåten i mitten av ugnen och rosta 20−30 minuter. Rör om var 5:e minut. Efter 15 minuter, strö över citronskal och timjan.
  4. Lägg mandlarna på en ren kökshandduk, salta och låt dem svalna.

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se