"Alltid på konsumentens sida"

Vinbärskaka 0

Publicerad den 2019-08-27 i , med taggarna , , , ,

‘Den här kakan är så enkel, man rör bara ihop alla ingredienser till smeten’ sa Åsa på Gula Stallet (Yellow Stable Farmstay) när hon gav mig receptet.
Originalreceptet är alltså gånger fyra och räcker att fylla 2 GN-bleck, för dig som lagar mat till många. Det är så jag gör när jag bakar den i köket på KSLA.
Kakan är ganska söt, så det passar fint med lite syrlig fyllning som vinbär eller rabarber.

 

4 personer
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ¼ tsk bakpulver
  • 1 ¼ tsk vaniljsocker
  • 3 små ägg
  • 125 g smör

Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips


  1. Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa formen.
  2. Rör samman socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Knäck ner äggen i en bunke och vispa lätt med en gaffel. Smält smöret.
  3. Rör samman de torra ingredienserna med smöret och äggvispet till en jämn smet. Fördela smeten i formarna. Strö över fyllningen.
  4. Grädda varmluft och undervärme 25 – 30 minuter. Låt kallna helt och skär upp i rutor.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se