"Alltid på konsumentens sida"

Vit chokladkaka med citronlikör 0

Publicerad den 2018-05-02 i med taggarna , , , , ,

Den här läckra desserten bjuder min vän Kristina på. Hon använde limoncello, den goda italienska citronlikören, men har du någon annan så använd den. Det ser också festligt ut att pudra över lite florsocker.

1 kaka, 10 − 12 bitar
  • 150 g vit choklad
  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk citronlikör
  • Till formen:
  • smör och mjöl
  • Tillservering:
  • färska hallon
  • vispad grädde
  • Du behöver också:
  • ugnssäker form, 24 cm i diameter


Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips


  1. Värm ugnen till 175°. Hacka den vita chokladen. Smörj och mjöla en ugnssäker form.
  2. Lägg smöret i en kastrull och smält det. Ta av kastrullen från värmen och lägg ner den hackade chokladen. Rör tills den smält.
  3. Vispa äggen med sockret till en vit och pösig smet. Sikta ner mjölet och rör ihop. Rör sist ner likören och chokladsmöret till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan ca 20 minuter. Den ska fortfarande vara krämig i mitten. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna på galler.
  5. Servering: Skär upp kakan i portionsbitar, dekorera med hallon och servera med vispad grädde.

Tips
Om du inte vill ha likör i kakan, tillsätt istället rivet citronskal och lite citronsaft

Receptet är skapat av - gunillablixt.se