"Alltid på konsumentens sida"

Vit sparris med mousselinesås 0

Publicerad den 2017-05-02 i med taggarna ,

En klassisk förrätt att servera under sparrisäsongen.

4 personer
  • 8 vita sparrisar
  • purjolök, det gröna
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips

»Mousselinesås


  1. Skala sparrisen med en rotfruktsskalare. Håll om toppen och skala ner mor roten. Skär bort den nerdersta delen på sparrisen om den är torr. Skär ut tunna band av purjolök.
  2. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg ner sparrisen, låt koka upp och sjud ca 10 minuter. Låt purjolöken koka med tills den är mjuk. Känn med en sticka att sparrisen känns mör. Ta upp den ur vattnet med en tång.
  3. Knyt om banden av purjolök kring sparrisarna. Lägg upp på assietter och servera genast med musselinesåsen.

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se