"Alltid på konsumentens sida"

Vitkålssallad till många 0

Publicerad den 2016-09-23 i med taggarna , , , ,

Vitkålssalladen är verkligen en härlig klassiker, särskilt sommartid, när det går att få färsk fin svensk vitkål. Tricket är att strimla kålen så fint det bara går. Det går bäst med hjälp av en osthyvel, eller en vass kniv. Grovt strimlad kål känns inte toppen i munnen, och den drar heller inte åt sig tillräckligt av dressingen.

30 personer
  • 1 ½ kg vitkål, ca 1 stort vitkålshuvud
  • Dressing:
  • ½ dl vinäger
  • 3 dl olivolja
  • ½ dl Dijonsenap
  • 2 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips

Vitkålssallad är gott till det mesta.


  1. Strimla kålen fint. Bre ut den i en vid form eller i en ugnsplåt.
  2. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
  3. Häll dressingen över kålen och vänd ner. Täck med plastfolie. Ställ svalt till servering.
  4. Vänd runt kålen ordentligt innan du lägger upp den i skålar och serverar.

vinägrettvitkål huvudvitkålssallad osthyvel vitkålssallad making

Resursklok kommentar

Överbliven vitkålssallad kan blandas samman med majonnäs och grovriven morot till coleslaw.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se