"Alltid på konsumentens sida"

Grundrecept: Vitkålssallad 0

Det här är världens bästa tillbehör som passar till allt. Allra godast är den på färsk vitkål, men den är god även på vinterkål. Dubblera receptet och förvara salladen i kyl i plastburk med lock. Eller fyrdubbla och gör den på ett helt vitkålshuvud, som vi gjorde på Tilias läger.

4 personer
  • 1/4 vitkålshuvud
  • ½ tsk salt
  • ½ krm malen vitpeppar
  • 2 msk neutral rapsolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Strimla vitkålen tunt, gärna med osthyvel. Lägg den i en låg, vid form.
  2. Strö över salt och peppar och droppa över olja och vinäger. Blanda noga. Hit kan salladen förberedas.
  3. Lägg upp i en serveringsskål före servering.

vitkål huvudvitkålssallad osthyvelcoleslaw till många 2vitkålssallad makingvitkålssallad glasskålcoleslaw till många 1kycklingkorv coleslaw avokadovitkålssallad avokado

 

Resursklok kommentar

Blanda överbliven vitkålssallad med lite majonnäs och grovriven morot, så blir det coleslaw.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se