"Alltid på konsumentens sida"

Vitlöksbröd 0

Publicerad den 2013-09-28 i , , med taggarna , , , , ,

Tillbehöret som passar till det mesta, såväl som förrätt som tillbehör till maten. Vitlöksbröd passar också fint att servera till tapas, och då kallar vi det pan con ajo.
Inget för GI- eller lchf-vänner.

4 personer
  • 1 stor baguette
  • 1 msk hackad persilja
  • 50 g rumstempererat smör
  • ½ krm salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • Du behöver också:
  • bakplåtspapper
Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips


  1. Värm ugnen till 225° och grill. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  2. Skär baguetterna i skivor. Hacka persiljan. Lägg smöret i en bunke tillsammans med persiljan och saltet, och pressa ner vitlöken. Blanda samman med hjälp av en gaffel.
  3. Bre smöret på brödskivorna och lägg dem på plåten. Ställ in i ugnen 7−8 minuter eller tills smöret smält och brödet fått gyllene färg.

Tips
Du kan göra i ordning vitlöksbröd i förväg och förvara under plastfolie i kylen. Sedan är det bara att hetta upp  dem i ugnen före servering.

vitlöksklyftor skärbräde

 

 

Resursklok kommentar

Ta tillvara baguette som blivit lite torr genom att göra vitlöksbröd.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se