"Alltid på konsumentens sida"

Zucchini med selleri, mandel, parmesan och vindruvor 0

Satt och bläddrade i en tidning, läste en krogrescension och såg en bild på en rätt som jag tyckte såg god ut. Originalreceptet kommer från Vinbaren Grus grus i Stockholm, och det här är mitt recept, baserat på det jag ser på bilden.
Servera som tapas-rätt, bufférätt eller tillbehör. Jag serverade med pocherad laxfilé, det blev jättegott.

4 personer
  • 2 zucchini
  • 2 blekselleristjälkar
  • 1 dl sötmandelkärnor
  • 250 g gröna vindruvor
  • 50 g parmesan
  • smör till stekning
  • salt och malen svartpeppar
  • Till dekoration:
  • 2 tsk klippt persilja

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips

»Pocherad laxfilé


  1. Skär zucchinin i tunna skivor. Skär blekselleristjälkarna i skivor. Skålla och skala mandeln. Strimla eller flisa den. Dela vindruvorna och flaga parmesanen.
  2. Hetta upp en gjutjärnspanna och bryn smör till stekning. Fräs sellerin och sötmandeln i smöret. Ta upp och håll varmt.
  3. Fräs sedan zucchiniskivorna i omgångar och lägg på ett fat. Krydda med salt och peppar.
  4. Strö över selleri och mandel. Lägg på vindruvorna och toppa med parmesan och persilja. Servera genast.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se