"Alltid på konsumentens sida"

Besök i kök

Sushi doughnuts

Sushi doughnuts 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Sushi i form av läckra doughnuts av ris, pinfärsk fisk och läckra dekorationer. De här är gjorda på hälleflundra, pilgrimsmussla, lax och färsk tonfisk samt tångkaviar och sjögrässallad, eftersom jag är förtjust i havsgrönt. Det allra viktigaste med sushi är att fisken du använder är pinfärsk. Det är lite pyssel med den här rätten och riset tar lite tid att får till, så passa på att laga den när du har god tid på dig. Dina gäster lär inte bli besvikna!

Du kan göra den här rätten så krånglig eller enkel du vill. Välj att göra egen lechche de tigre enligt receptet nedan, bara marinera fisken i pressad limesaft eller hoppa över marinaden helt. Sushivinäger kan du antingen köpa färdig eller göra enligt recept nedan.

Cesannas gourmetrulle

Cesannas gourmetrulle 0 Kolhydratschock

I Kungshallen (en av Stockholms första food courts) fanns på 1980-talet ett ställe som hette Cesannas. De var berömda för sin härliga gourmetrulle, som var en ny variant på tunnbrödsrulle med lövbiff, kokt potatis och kesoröra.
Det som gjorde rullen unik var två saker. Det ena var det ljuvliga som hände när varm potatis och smör möttes. Det andra var kesoröran, kryddad med äpple och pepparrot.
Den här rullen är en perfekt lunch, särskilt till hungriga tonåringar. Använd gärna så kallat sviktat tunnbröd, som håller ihop fint när det rullas.

Zucchini med selleri, mandel, parmesan och vindruvor

Zucchini med selleri, mandel, parmesan och vindruvor 0 Passar i viktminskningsfas

Satt och bläddrade i en tidning, läste en krogrescension och såg en bild på en rätt som jag tyckte såg god ut. Originalreceptet kommer från Vinbaren Grus grus i Stockholm, och det här är mitt recept, baserat på det jag ser på bilden.
Servera som tapas-rätt, bufférätt eller tillbehör. Jag serverade med pocherad laxfilé, det blev jättegott.