"Alltid på konsumentens sida"

Besök i kök

Paul Svenssons saltbakade lammkyl

Paul Svenssons saltbakade lammkyl 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2019-01-01 i med taggarna , , ,

Lammkyl (eller stek med ben) är bakdelskött. Lammbog med ben är motsvarande, fast framdelskött. Båda kan med fördel ugnsstekas under lång tid, så att fettet smälter ut och köttet blir mört med frasig yta.
Paul Svensson lärde mig laga den här härliga rätten på en kurs på Restaurangakademien 2008. ’Så här har man lagat mat sedan långt tillbaka i tiden’ berättade Paul. ‘Det finns recept från romartiden där man saltbakade kött under lång tid i ugn.

Sushi doughnuts

Sushi doughnuts 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Sushi i form av läckra doughnuts av ris, pinfärsk fisk och läckra dekorationer. De här är gjorda på hälleflundra, pilgrimsmussla, lax och färsk tonfisk samt tångkaviar och sjögrässallad, eftersom jag är förtjust i havsgrönt. Det allra viktigaste med sushi är att fisken du använder är pinfärsk. Det är lite pyssel med den här rätten och riset tar lite tid att får till, så passa på att laga den när du har god tid på dig. Dina gäster lär inte bli besvikna!

Du kan göra den här rätten så krånglig eller enkel du vill. Välj att göra egen lechche de tigre enligt receptet nedan, bara marinera fisken i pressad limesaft eller hoppa över marinaden helt. Sushivinäger kan du antingen köpa färdig eller göra enligt recept nedan.