"Alltid på konsumentens sida"

Bröd

KSLA-mackan

KSLA-mackan 0 Kolhydratschock

Redan efter ett par månader i köket på KSLA (Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien) hade jag tappat räkningen på hur många KSLA-mackor jag gjort.
Min företrädare i köket, Linda, lärde mig göra små, nyttiga rågbrödsbullar till förmiddagsfika och fylla dem med färskost, gröna blad och riven morot. En supergod liten macka som kan anpassar till de flesta kostpreferenser. Och blir man inte mätt på en tar man helt enkelt två!
Degen jäser i kylen över natten så att gästerna får nygräddat bröd till förmiddagsfikat.

Små rågsiktskakor

Små rågsiktskakor 0 Kolhydratschock

Skapat den 2017-12-18 i med taggarna , , , ,

Rågsiktskakor är inte så mycket matbröd, utan näst intill kaffebröd. Men de är goda att använda som tekakor, till exempel. Oftast ger recept på bröd en hel massa, men det här är ett litet recept som ger 10 bröd. På julbordet passar rågsiktskakorna utmärkt, särskilt i en gammaldags julhög. Hål eller inte i rågkakorna är en smaksak.

Små vetekringlor

Små vetekringlor 0 Kolhydratschock

Skapat den 2017-12-18 i med taggarna , , , ,

Kringlorna är salta, men funkar faktiskt inte bara som matbröd, utan även som kaffebröd.  Oftast ger recept på bröd en hel massa, men det här är ett litet recept som ger 10 bröd. Forma bröden som klassiska kringlor eller bara en ring. Tänker du använda dina kringlor till en gammaldags julhög passar ringformen bäst.