"Alltid på konsumentens sida"

Bröd

Små rågsiktskakor

Små rågsiktskakor 0 Kolhydratschock

Skapat den 2017-12-18 i med taggarna , , , ,

Rågsiktskakor är inte så mycket matbröd, utan näst intill kaffebröd. Men de är goda att använda som tekakor, till exempel. Oftast ger recept på bröd en hel massa, men det här är ett litet recept som ger 10 bröd. På julbordet passar rågsiktskakorna utmärkt, särskilt i en gammaldags julhög. Hål eller inte i rågkakorna är en smaksak.

Små vetekringlor

Små vetekringlor 0 Kolhydratschock

Skapat den 2017-12-18 i med taggarna , , , ,

Kringlorna är salta, men funkar faktiskt inte bara som matbröd, utan även som kaffebröd.  Oftast ger recept på bröd en hel massa, men det här är ett litet recept som ger 10 bröd. Forma bröden som klassiska kringlor eller bara en ring. Tänker du använda dina kringlor till en gammaldags julhög passar ringformen bäst.

Pizzabullar

Pizzabullar 0 Kolhydratschock

Till välkomstfikat på Tilias läger brukar vi servera pizzabullar. Många är hungriga efter resan, och pizzabullar är mer mättande än vanliga söta bullar om man rest långt. Det är också bättre att erbjuda något mer näringstätt än något sött ifall deltagarna är blyga första dagen och inte äter så mycket.
Det här receptet ger 20 bullar. Lagom till mellanmål på Tilias läger brukar vara dubbelt upp. Men gör inte en stor deg, gör två degar och fyll den ena med röd och den andra med grön pesto. Du kan också behöva göra en gluten- och laktosfri deg, alternativt gluten- och mjölkfri beroende på vilka allergier och intoleranser du har. Nötallergiker tål inte pesto, så fyll med exempelvis färsk basilika mixad med olivolja.