"Alltid på konsumentens sida"

Desserter och kakor

Pepparkakor med gorgonzola och fikonmarmelad

Pepparkakor med gorgonzola och fikonmarmelad 0 Kolhydratschock

Pepparkakor med blåmögelost blev plötsligt en hit på 1980-talet. Det vanliga var att man serverade pepparkakorna med kräm gjord på ädelost. Här har vi bytt ut ädelosten mot gorgonzola och fikonmarmelad. Receptet har jag fått av Joel på Urban Deli Nytorget. För den som inte äter gluten passar det fint med bara osten och marmeladen.

Juldessert med glass, lingon och pepparkaka

Juldessert med glass, lingon och pepparkaka 0 Kolhydratschock

Vill du ha originalet till det här receptet heter det Höstdessert med lingon och är gjort av Jessica Frej. Som vanligt när jag lagar mat kan jag inte låta bli att peta i receptet. Jag har minskat på sockret och lagt till glass, eftersom Jessica själv gjorde den här med glass i TV. Pricken över i:et i den här desserten är det fiffiga sättet att göra saltkaramell. Bara röra flingsalt med karamelliserad mjölk (dulce de lenche).