"Alltid på konsumentens sida"

Förrätter

Svärmorsröra

Svärmorsröra 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2018-06-01 i , , med taggarna

Den här utsökta röran kan man köpa i butiken Hav i Hötorgshallen. Om man nu inte råkar ha lite rökt sik som man inte vet vad man ska göra med. Röran passar utmärkt på en bit rågbröd eller knäckebröd. På Hav serveras den i en fin liten skål med potatischips på toppen. Fast chipsen får du utesluta om du ska äta lchf eller GI grön.

Pasta: Spaghetti all’arrabiata

Pasta: Spaghetti all’arrabiata 0 Kolhydratschock

Den här pastan heter ‘Spaghetti på argbiggans vis’. Ofta serveras den som ’primo’ i en italiensk middag med fyra rätter. Men den funkar fint som varmrätt om du inte behöver en så kraftig måltid. För att den här pastarätten ska bli optimalt god måste du göra den på den allra tunnaste spaghettin, nr 1.

Koka vaktelägg

Koka vaktelägg 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2018-03-30 i , , med taggarna ,

’Höns är roliga, men vaktlar är bra tråkiga’ säger min vän Heinz, som är köksmästare och kocklärare. En sak som vaktlar är bra på är i alla fall att lägga ägg. De lägger massor med ägg. Så även om de här äggen ser ut som små dockskåpsägg och har vacker, blå insida på skalet, så behöver man inte vara hjärtnupen och låta bli att äta dem. Det finns hur många som helst! Vaktelägg är bra att ge till små barn, eftersom äggen innehåller lika mycket näring som ett hönsägg, fast de är så små.