"Alltid på konsumentens sida"

Förrätter

Sushi doughnuts

Sushi doughnuts 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Sushi i form av läckra doughnuts av ris, pinfärsk fisk och läckra dekorationer. De här är gjorda på hälleflundra, pilgrimsmussla, lax och färsk tonfisk samt tångkaviar och sjögrässallad, eftersom jag är förtjust i havsgrönt. Det allra viktigaste med sushi är att fisken du använder är pinfärsk. Det är lite pyssel med den här rätten och riset tar lite tid att får till, så passa på att laga den när du har god tid på dig. Dina gäster lär inte bli besvikna!

Du kan göra den här rätten så krånglig eller enkel du vill. Välj att göra egen lechche de tigre enligt receptet nedan, bara marinera fisken i pressad limesaft eller hoppa över marinaden helt. Sushivinäger kan du antingen köpa färdig eller göra enligt recept nedan.

Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Borsjtj, rysk rödbetssoppa 0 Passar i viktminskningsfas

Det är med rysk rödbetssoppa som med så många andra traditionella recept, det finns ett i varje familj. Någon vill ha kryddstark korv i soppan, andra river de råa rödbetorna på rivjärn, ytterligare andra blandar ner mosad kokt potatis.
Det här receptet är det jag själv har använt i hela mitt liv. Originalreceptet kommer från boken ’100 världsberömda recept’, som jag fick av min extramamma Ingegerd när jag flyttade hemifrån, men jag har säkert gjort om det. Soppan blir bara mustigare om den får mogna någon dag i kylen.
Servera soppan som förrätt eller varmrätt med bröd. Klicka ner smetana, syrad grädde, i soppan. Gör den själv enligt receptet nedan (smetana fanns inte att köpa i Sverige när jag började lagade rödbetssoppa), eller köp färdig.