"Alltid på konsumentens sida"

Förrätter

Rökt kött med oliver

Rökt kött med oliver 0 Passar i viktminskningsfas

De här rullarna är gjorda på cecina de leon, och mustardaoliver. Köttet är ett lufttorkat och lättrökt nötkött från Spanien. Oliverna är inlagda i en senapslag som är både söt och krydig. Båda är lyxiga produkter som delidisken på Urban Deli Nytorget bjuder gästerna på Food Tours Stockholm under våra matpromenader. Självklart kan du använda alla sorters lufttorkat eller rökt kött och alla sorters urkärnade oliver.

Friterad hassebackspotatis, syrad grädde och löjrom

Friterad hassebackspotatis, syrad grädde och löjrom 0 Kolhydratschock

Originalreceptet till de här läckra små potatisarna kommer från Stefan Ekegren på Görvälns Slott. De äts med händerna som snacks. Tricket med att få till potatisarna är att göra skårorna längre ner än vanligt. Sluta att skära precis innan skivan går av. Börja med att syra grädden, som ska stå i rumstemperatur i 2 dygn. Du kan självklart byta ut egen syrad grädde mot gräddfil (som runnit av i kaffefilter), crème fraiche eller smetana.