"Alltid på konsumentens sida"

Förrätter

Macka med Bosses sillröra

Macka med Bosses sillröra 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

En rågbrödsskiva med sillröra inleder ärtsupén på akademisammankomsterna på KSLA. Brödet köper jag från mitt favoritbageri, Bakey & Spice på Torsgatan. Varför baka själv när de gör det godaste i stan?
Sillröran fick Bosses namn, för efter lite experimenterande i köket med olika varianter på sillröra var den här den maken tyckte bäst om. Och jag också.

Sushi doughnuts

Sushi doughnuts 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Sushi i form av läckra doughnuts av ris, pinfärsk fisk och läckra dekorationer. De här är gjorda på hälleflundra, pilgrimsmussla, lax och färsk tonfisk samt tångkaviar och sjögrässallad, eftersom jag är förtjust i havsgrönt. Det allra viktigaste med sushi är att fisken du använder är pinfärsk. Det är lite pyssel med den här rätten och riset tar lite tid att får till, så passa på att laga den när du har god tid på dig. Dina gäster lär inte bli besvikna!

Du kan göra den här rätten så krånglig eller enkel du vill. Välj att göra egen lechche de tigre enligt receptet nedan, bara marinera fisken i pressad limesaft eller hoppa över marinaden helt. Sushivinäger kan du antingen köpa färdig eller göra enligt recept nedan.