"Alltid på konsumentens sida"

GI Grön

Gratinerad aubergine, zucchini och tomat

Gratinerad aubergine, zucchini och tomat 0 Passar i viktminskningsfas

Tricket med den här rätten är den långa tillagningen. Först ska grönsakerna tillagas i sin egen vätska under papper i ugnen. Sedan ska rätten vila i kyl över natten innan man gratinerar den i högre värme och får till den frasiga toppen. Gratängen passar som tillbehör till det mesta och även som bufférätt.

Tångkaviar med tillbehör

Tångkaviar med tillbehör 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2018-07-22 i , med taggarna , , , , ,

Havsgrönt, som till exempel tångkaviar, är något jag gärna vill slå ett slag för. Vi behöver äta mer havsgrönt, helt enkelt. Dels för att det finns massor av goda alger som är ätbara och som vi kan ta tillvara och använda som mat. Men mest för att det är väldigt gott och har varit underskattat allt för länge.
Utan bröd märks receptet GI grön.

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2018-04-25 i , , , med taggarna , , , ,

Pannbiff brukar räknas som en av våra mest populära rätter när det kommer till husmanskost. Pannbiff blir godast på blandfärs, 50% nöt och 50% gris. Hittar du inte färdigblandad i butiken, så blanda själv.
Många (till exempel jag) vill ha en mustig löksky till sina pannbiffar. Andra föredrar en redd brunsås. Jag brukar använda rödlök till lökskyn, men gul lök funkar förstås lika bra.
Om rätten passar för GI Grön eller lchf beror helt på vad du serverar till. Väljer du tomatsås och grönsaker eller blomkålsmos är du helt hemma.