"Alltid på konsumentens sida"

Grundrecept

Ärtsoppa till många

Ärtsoppa till många 0 Kolhydratschock

När ledamöterna i Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien har sina sammankomster serveras traditionsenligt ärtsupé i Oscars Källare. Ärtsoppan kokar jag efter konstens alla regler. Först kokas fläskläggarna och ärterna läggs i blöt. Sedan kokar jag ärterna i fläskbuljongen.
På KSLA vill gästerna inte ha soppan så salt, men du gör som du vill. Smaka av och salta mot slutet. Sältan i soppan beror på hur salta fläskläggarna är.
I Oscars Källare serveras också timjan vid sidan av, så att varje gäst själv kryddar sin soppa.

Koka vaktelägg

Koka vaktelägg 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2018-03-30 i , , med taggarna ,

’Höns är roliga, men vaktlar är bra tråkiga’ säger min vän Heinz, som är köksmästare och kocklärare. En sak som vaktlar är bra på är i alla fall att lägga ägg. De lägger massor med ägg. Så även om de här äggen ser ut som små dockskåpsägg och har vacker, blå insida på skalet, så behöver man inte vara hjärtnupen och låta bli att äta dem. Det finns hur många som helst! Vaktelägg är bra att ge till små barn, eftersom äggen innehåller lika mycket näring som ett hönsägg, fast de är så små.