"Alltid på konsumentens sida"

Husmanskost

Mamma Gerds kålpudding

Mamma Gerds kålpudding 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Kålpudding var en av min mammas paradrätter. Hon gjorde alltid en färsbotten och la kål och lök ovanpå. Så på det viset lagar jag alltid kålpudding.
Mina gäster i Oscars Källare på KSLA (Kungiga Skogs- och Lantbruksakademien) uppskattar mamma Gerds kålpudding mycket!
GI grön om du skippar att reda såsen.

Ärtsoppa till många

Ärtsoppa till många 0 Kolhydratschock

När ledamöterna i Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien har sina sammankomster serveras traditionsenligt ärtsupé i Oscars Källare. Ärtsoppan kokar jag efter konstens alla regler. Först kokas fläskläggarna och ärterna läggs i blöt. Sedan kokar jag ärterna i fläskbuljongen.
På KSLA vill gästerna inte ha soppan så salt, men du gör som du vill. Smaka av och salta mot slutet. Sältan i soppan beror på hur salta fläskläggarna är.
I Oscars Källare serveras också timjan vid sidan av, så att varje gäst själv kryddar sin soppa.

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2018-04-25 i , , , med taggarna , , , ,

Pannbiff brukar räknas som en av våra mest populära rätter när det kommer till husmanskost. Pannbiff blir godast på blandfärs, 50% nöt och 50% gris. Hittar du inte färdigblandad i butiken, så blanda själv.
Många (till exempel jag) vill ha en mustig löksky till sina pannbiffar. Andra föredrar en redd brunsås. Jag brukar använda rödlök till lökskyn, men gul lök funkar förstås lika bra.
Om rätten passar för GI Grön eller lchf beror helt på vad du serverar till. Väljer du tomatsås och grönsaker eller blomkålsmos är du helt hemma.