"Alltid på konsumentens sida"

Huvudrätter

Pytt på sötlupin, bacon och lök

Pytt på sötlupin, bacon och lök 0 Kolhydratschock

Skapat den 2019-03-17 i med taggarna , , , ,

I originalreceptet var det kikärter, men när jag blev presenterad för sötlupinen tyckte jag att den kunde vara en nog så god ersättare.
Första gången jag stötte på den här rätten var under en holländsk vecka när jag jobbade på personalrestaurang. Nu vet jag inte hur holländsk rätten egentligen är, men god är den!

Ärtsoppa till många

Ärtsoppa till många 0 Kolhydratschock

När ledamöterna i Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien har sina sammankomster serveras traditionsenligt ärtsupé i Oscars Källare. Ärtsoppan kokar jag efter konstens alla regler. Först kokas fläskläggarna och ärterna läggs i blöt. Sedan kokar jag ärterna i fläskbuljongen.
På KSLA vill gästerna inte ha soppan så salt, men du gör som du vill. Smaka av och salta mot slutet. Sältan i soppan beror på hur salta fläskläggarna är.
I Oscars Källare serveras också timjan vid sidan av, så att varje gäst själv kryddar sin soppa.