"Alltid på konsumentens sida"

Huvudrätter

Norrländsk parisare

Norrländsk parisare 0 Kolhydratschock

En norrländsk parisare görs på falukorv eller ännu hellre den speciella korv som kallas just parisare. I en originalparisare ska det inte vara sallat, men det vill jag gärna ha i min. En äkta norrländsk parisare serveras också i bröd utan sesamfrön och alltid med Bostongurka eller gurkmajonnäs. Den typiska drycken till en norrländsk parisare ska vara läskedrycken Trocadero.

I södra Sverige kallas rätten mest Korvburgare, utom i Göteborg, där man säger Göteburgare. I Finland lägger man en falukorvsliknande medisterkorv mellan bröd och kallar den Björneborgare.

Mamma Gerds kålpudding

Mamma Gerds kålpudding 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Kålpudding var en av min mammas paradrätter. Hon gjorde alltid en färsbotten och la kål och lök ovanpå. Så på det viset lagar jag alltid kålpudding.
Mina gäster i Oscars Källare på KSLA (Kungiga Skogs- och Lantbruksakademien) uppskattar mamma Gerds kålpudding mycket!
GI grön om du skippar att reda såsen.

Pytt på sötlupin, bacon och lök

Pytt på sötlupin, bacon och lök 0 Kolhydratschock

Skapat den 2019-03-17 i med taggarna , , , ,

I originalreceptet var det kikärter, men när jag blev presenterad för sötlupinen tyckte jag att den kunde vara en nog så god ersättare.
Första gången jag stötte på den här rätten var under en holländsk vecka när jag jobbade på personalrestaurang. Nu vet jag inte hur holländsk rätten egentligen är, men god är den!