"Alltid på konsumentens sida"

Huvudrätter

Stekt oxfilé i skivor

Stekt oxfilé i skivor 0 Passar i viktminskningsfas

Oxfilén är den allra möraste biten på nötkreaturet. Bäst är filén från djur som inte använt muskeln så mycket att den blivit kraftig och hård i muskeltrådarna. Välj också en bit om är rejält marmorerad med fina trådar av fett.
Den här dyrbara styckningsdetaljen bör tillagas mycket varsamt och så lite kryddad som möjligt så att dess utsökta egenskaper och smak bäst kommer till sin rätt.

Norrländsk hamburgare

Norrländsk hamburgare 0 Kolhydratschock

Förlagan till den här norrländska hamburgaren heter burträskburgare, och är en hamburgare med färsbiff på högrev och rökt fläsk med Västerbottensost i färsen. Jag hittade Burträskburgare i Burträsk Saluhall, där man specialiserat sig på lokalproducerade produkter av alla slag.
Och glöm för allt i världen inte bort att i Norrland ätes hamburgare med bestick!