"Alltid på konsumentens sida"

KSLA

Mamma Gerds kålpudding

Mamma Gerds kålpudding 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Kålpudding var en av min mammas paradrätter. Hon gjorde alltid en färsbotten och la kål och lök ovanpå. Så på det viset lagar jag alltid kålpudding.
Mina gäster i Oscars Källare på KSLA (Kungiga Skogs- och Lantbruksakademien) uppskattar mamma Gerds kålpudding mycket!
GI grön om du skippar att reda såsen.

Macka med Bosses sillröra

Macka med Bosses sillröra 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

En rågbrödsskiva med sillröra inleder ärtsupén på akademisammankomsterna på KSLA. Brödet köper jag från mitt favoritbageri, Bakey & Spice på Torsgatan. Varför baka själv när de gör det godaste i stan?
Sillröran fick Bosses namn, för efter lite experimenterande i köket med olika varianter på sillröra var den här den maken tyckte bäst om. Och jag också.

Ärtsoppa till många

Ärtsoppa till många 0 Kolhydratschock

När ledamöterna i Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien har sina sammankomster serveras traditionsenligt ärtsupé i Oscars Källare. Ärtsoppan kokar jag efter konstens alla regler. Först kokas fläskläggarna och ärterna läggs i blöt. Sedan kokar jag ärterna i fläskbuljongen.
På KSLA vill gästerna inte ha soppan så salt, men du gör som du vill. Smaka av och salta mot slutet. Sältan i soppan beror på hur salta fläskläggarna är.
I Oscars Källare serveras också timjan vid sidan av, så att varje gäst själv kryddar sin soppa.