"Alltid på konsumentens sida"

Mat för en

Ägg i smörgås

Ägg i smörgås 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Skapat den 2016-04-27 i , , med taggarna , ,

Ett bra sätt att ta tillvara brödkanten om du har tryckt ut runda kanapéer ur brödskivor. Innan idag tror jag inte att jag har gjort Ägg i smörgås sedan vi var på läger och det var ‘Matlagning med Skrubb’. (Skrubb var en av ledarna, fast vi elaka ungar kallade honom för Skrutt.) Men Ägg i smörgås var han bra på! Servera som frukost, lunch, mellanmål eller kvällsmacka.

Croque Monsieur

Croque Monsieur 0 Kolhydratschock

Skapat den 2015-04-05 i , med taggarna , , , ,

Vad är en äkta Croque Monsieur? Därom tvista de lärde, men enligt Larousse Gastronomique är det en varm macka, stekt på båda sidor och fylld med skinka och gruyère. Jag har sett croque monsieur serverad som öppen macka också, men det korrekta är att pålägget ska ligga mellan två kantskurna brödskivor. Tomatskivor och senap är också något man tvistar om. Jag gillar att krydda med Dinjonsenap och en tunn skiva tomat kan väl aldrig vara fel?