"Alltid på konsumentens sida"

Mellanmål

Villa Olivias saffransbullar

Villa Olivias saffransbullar 0 Kolhydratschock

Saffransbröd bakat på olivolja-går det? Ja, det går alldeles utmärkt! Annette på Villa Olivia har inte använt smör på 9 år, hon använder bara olivolja.
De här bullarna serveras enligt tradition till 11-kaffet på skördedagen på Villa Olivia, när oljeoliverna skördas och arbetslaget behöver en paus i arbetet.
Varför saffransbullar? Jo, för att skörden brukar infalla ungefär samtidigt som första advent.

Pizzabullar

Pizzabullar 0 Kolhydratschock

Till välkomstfikat på Tilias läger brukar vi servera pizzabullar. Många är hungriga efter resan, och pizzabullar är mer mättande än vanliga söta bullar om man rest långt. Det är också bättre att erbjuda något mer näringstätt än något sött ifall deltagarna är blyga första dagen och inte äter så mycket.
Det här receptet ger 20 bullar. Lagom till mellanmål på Tilias läger brukar vara dubbelt upp. Men gör inte en stor deg, gör två degar och fyll den ena med röd och den andra med grön pesto. Du kan också behöva göra en gluten- och laktosfri deg, alternativt gluten- och mjölkfri beroende på vilka allergier och intoleranser du har. Nötallergiker tål inte pesto, så fyll med exempelvis färsk basilika mixad med olivolja.

Ägg i smörgås

Ägg i smörgås 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Skapat den 2016-04-27 i , , med taggarna , ,

Ett bra sätt att ta tillvara brödkanten om du har tryckt ut runda kanapéer ur brödskivor. Innan idag tror jag inte att jag har gjort Ägg i smörgås sedan vi var på läger och det var ‘Matlagning med Skrubb’. (Skrubb var en av ledarna, fast vi elaka ungar kallade honom för Skrutt.) Men Ägg i smörgås var han bra på! Servera som frukost, lunch, mellanmål eller kvällsmacka.