"Alltid på konsumentens sida"

Pålägg

Hummus

Hummus 0 Kolhydratschock

Hummus är gott både som pålägg på frukostmackan och som tillbehör, dressing, sås  eller dip. Den kan mixas rikigt fin och len (som på bilden), eller med bitar av kikärterna kvar. Jag gör helst hummus på torkade kikärter som blötläggs före tillagningen. Ärterna behöver ligga i vatten ca 10 timmar och sedan kokas 45−60 minuter. Det tar tid men kräver väldigt liten arbetsinsats, och passar perfekt i storkök. En påse på 500 g torkade kikärter ger 18 dl kokta. En påse räcker alltså till 3 satser hummus. Gör antingen 3 burkar klassisk, eller smaksätt någon av burkarna. Det är svårt att mixa mer än 6 dl kikärter åt gången, därav uppdelningen i tre. Hummus håller ca 4 dagar i kylskåp och går även utmärkt att frysa in.