"Alltid på konsumentens sida"

Tillbehör

Gratinerad aubergine, zucchini och tomat

Gratinerad aubergine, zucchini och tomat 0 Passar i viktminskningsfas

Tricket med den här rätten är den långa tillagningen. Först ska grönsakerna tillagas i sin egen vätska under papper i ugnen. Sedan ska rätten vila i kyl över natten innan man gratinerar den i högre värme och får till den frasiga toppen. Gratängen passar som tillbehör till det mesta och även som bufférätt.

Stekt mangold med lök

Stekt mangold med lök 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2018-08-24 i , med taggarna , , , ,

I skördetid på sensommaren brukar vi kunna skörda mangold i trädgårdstäppan eller hitta den i grönsaksdisken. Tricket med att laga mangold är att låta stjälkarna få lite längre tillagning än bladen, eftersom de är hårdare.
Samtidigt som man hittar mangold brukar det finnas härligt mjäll knipplök att få tag i. Tillsammans blir det här jättegott!

Tabbouleh, bladpersiljesallad med bulgur

Tabbouleh, bladpersiljesallad med bulgur 0 Passar i viktminskningsfas

På många restauranger i Sverige serveras en bulgursallad som ibland kallas tabbouleh. När jag hade förmånen att få resa i Syrien och Libanon serverades en tabbouleh som bestod av bladpersilja som huvudingrediens, och bara några få korn bulgur för att få lite struktur. I Damaskus kunde vi till och med köpa färdighackad bladpersilja på marknaden!
Min kompis Helena, ni vet-hon som lagar så god mat, bodde ett tag i Damaskus, och hon sammanförde mig med Gwyath, som tog oss till marknaden och gav oss sina bästa tips och sina recept som gått i arv i hans familj. Här kommer hans tabbouleh-recept.