"Alltid på konsumentens sida"

Tillbehör

Zucchini med selleri, mandel, parmesan och vindruvor

Zucchini med selleri, mandel, parmesan och vindruvor 0 Passar i viktminskningsfas

Satt och bläddrade i en tidning, läste en krogrescension och såg en bild på en rätt som jag tyckte såg god ut. Originalreceptet kommer från Vinbaren Grus grus i Stockholm, och det här är mitt recept, baserat på det jag ser på bilden.
Servera som tapas-rätt, bufférätt eller tillbehör. Jag serverade med pocherad laxfilé, det blev jättegott.

Gratinerad aubergine, zucchini och tomat

Gratinerad aubergine, zucchini och tomat 0 Passar i viktminskningsfas

Tricket med den här rätten är den långa tillagningen. Först ska grönsakerna tillagas i sin egen vätska under papper i ugnen. Sedan ska rätten vila i kyl över natten innan man gratinerar den i högre värme och får till den frasiga toppen. Gratängen passar som tillbehör till det mesta och även som bufférätt.

Stekt mangold med lök

Stekt mangold med lök 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2018-08-24 i , med taggarna , , , ,

I skördetid på sensommaren brukar vi kunna skörda mangold i trädgårdstäppan eller hitta den i grönsaksdisken. Tricket med att laga mangold är att låta stjälkarna få lite längre tillagning än bladen, eftersom de är hårdare.
Samtidigt som man hittar mangold brukar det finnas härligt mjäll knipplök att få tag i. Tillsammans blir det här jättegott!