"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "besök i kök"

Fisksoppa som på Kajsa’s

Fisksoppa som på Kajsa’s 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2017-07-12 i , med taggarna , , , , , , ,

I Hötorgshallen i Stockholm ligger Kajsas’s Fisk, en restaurang med anor från 30-talet. Idag driver min kära vän Clara verksamheten tillsammans med sin mamma Maria i sann stockholmsk tradition, vilket innebär att fiskrestauranger ärvs på mödernet. Den mest berömda rätten som serveras på Kajsa’s är fisksoppan, som de serverar över 200 liter av varje dag. Hemligheten bakom soppan är den hemgjorda buljongen och att fisken läggs i precis före servering. Om du lagar soppa efter receptet nedan får du en soppa som är väldigt snarlik den som Kajsa’s serverar.

Råbiff med asiatiska tillbehör

Råbiff med asiatiska tillbehör 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2016-03-17 i , med taggarna , , ,

Klassisk råbiff brukar göras av nötinnanlår, men det går också utmärkt att använda kött från den styckningsdetalj som i Sverige kallas platta fransyskan. Inspirationen till det här receptet kommer från butiken Urban Deli i Stockholm. Där använder man nötytterlår till sin råbiff, och man gör också en egen asiatisk senapssås till råbiffen. Såsen nedan är mitt recept.

Erös pista, ungersk paprikapasta

Erös pista, ungersk paprikapasta 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2016-03-08 i , med taggarna ,

Du kan använda erös pista för hotta upp gulaschsoppa, men även andra soppor och grytor. Praktiskt om man är många runt bordet och några vill ha het smak och andra mild. I Ungern använder man också ersö pista som smörgåspålägg. Det här receptet på erös pista har jag fått av Ágnes, som var min guide på en matpromenad i Budapest. Ágnes berättar, att hon alltid gör erös pista på 1 kg paprika, men jag har halverat receptet. Om du vill ha mildare smak, minska mängden chili och öka mängden röd paprika. Använd väl mogna röda paprikor.