"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "blekselleri"

Zucchini med selleri, mandel, parmesan och vindruvor

Zucchini med selleri, mandel, parmesan och vindruvor 0 Passar i viktminskningsfas

Satt och bläddrade i en tidning, läste en krogrescension och såg en bild på en rätt som jag tyckte såg god ut. Originalreceptet kommer från Vinbaren Grus grus i Stockholm, och det här är mitt recept, baserat på det jag ser på bilden.
Servera som tapas-rätt, bufférätt eller tillbehör. Jag serverade med pocherad laxfilé, det blev jättegott.

Jambalaya på kassler

Jambalaya på kassler 0 Passar i viktminskningsfas

Det här receptet är min egen tolkning av ett gammalt recept från 1979 från KF:s provkök och receptet på jambalaya som jag fick av Annika Hallsvik, känd som ambassadör för cajun och creole. Självklart har den här grytan smak av det som i creoleköket kallas ’den heliga treenigheten’, lök, grön paprika och selleri. Det här är en creole-variant av jambalaya, med tomatsås och vitlök. I cajun-versionen använder man roux, redning, istället för tomatsås.
Annika Hallsvik fick sin utbildning i cajun-creole i New Orleans av den kända kocken Paul Prudhomme. Sommaren 1999 var jag husmor på Västra Edsviks kock-kollo, och Annika var en av de gästande kockarna, så där fick jag äran att laga mat tillsammans med henne.