"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "bulgur"

Tabbouleh, bladpersiljesallad med bulgur

Tabbouleh, bladpersiljesallad med bulgur 0 Passar i viktminskningsfas

På många restauranger i Sverige serveras en bulgursallad som ibland kallas tabbouleh. När jag hade förmånen att få resa i Syrien och Libanon serverades en tabbouleh som bestod av bladpersilja som huvudingrediens, och bara några få korn bulgur för att få lite struktur. I Damaskus kunde vi till och med köpa färdighackad bladpersilja på marknaden!
Min kompis Helena, ni vet-hon som lagar så god mat, bodde ett tag i Damaskus, och hon sammanförde mig med Gwyath, som tog oss till marknaden och gav oss sina bästa tips och sina recept som gått i arv i hans familj. Här kommer hans tabbouleh-recept.

Grundrecept: Koka bulgur

Grundrecept: Koka bulgur 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Skapat den 2018-08-20 i , med taggarna ,

Bulgur är vetekorn, som klippts i mindre bitar och förbehandlats med ånga för att koktiden ska bli kortare. Smaken är nötig och den ska inte kokas för länge, utan ha visst tuggmotstånd. En dl bulgurkorn ger tre dl färdigkokta.
Du kan använda bulgur varm eller kall. Den är ett måste i många rätter från Mellanöstern. Varm serveras den som tillbehör till grytor med mycket sås istället för ris, pasta eller cous cous. Kall passar den bra som ingrediens i sallad eller pilaff, eller som fyllning i olika maträtter som t ex vinbladsdolmar.