"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "bullar"

Mors fina bullar

Mors fina bullar 0 Kolhydratschock

Skapat den 2020-06-21 i med taggarna , ,

Det här är väldigt bra nybörjarbullar för den som inte är så van att baka. Degen blir elastisk och trevlig, och är enkel att jobba med. Och bullarna blir jättegoda!
Om jag ska frakta bullarna eller frysa in dem brukar jag hopa över pärlsockret och den hackade mandeln. Det faller ändå bara av.
Näst efter kanelbullarna jag lärde mig baka i hemkunskapen i skolan är det här mitt äldsta recept på bullar. Jag fick det av Anna-Lisa, som kom in och diskade på delikatessavdelningen på Tempo, där jag jobbade extra när jag gick i gymnasiet.
Senare fick jag exakt samma recept av min svärmor, men då hette det Borgmästarbullar. Så kanske var Anna-Lisas mamma borgmästare, vad vet jag?

Vetebullar med kardemumma

Vetebullar med kardemumma 0 Kolhydratschock

Skapat den 2019-02-24 i med taggarna , , , ,

De här bullarna är vanliga enkla vetebullar fyllda med smör och kardemumma. Jag hade väl aldrig kunnat ana vilken succé det var att bjuda på dem! Gästerna i Oscars Källare blev jätteglada, och flera kom ut i köket för att tacka för bullarna. Så ibland är verkligen det enklaste det godaste!

Pizzabullar

Pizzabullar 0 Kolhydratschock

Skapat den 2016-09-23 i med taggarna , , , ,

Till välkomstfikat på Tilias läger brukar vi servera pizzabullar. Många är hungriga efter resan, och pizzabullar är mer mättande än vanliga söta bullar om man rest långt. Det är också bättre att erbjuda något mer näringstätt än något sött ifall deltagarna är blyga första dagen och inte äter så mycket.
Det här receptet ger 20 bullar. Lagom till mellanmål på Tilias läger brukar vara dubbelt upp. Men gör inte en stor deg, gör två degar och fyll den ena med röd och den andra med grön pesto. Du kan också behöva göra en gluten- och laktosfri deg, alternativt gluten- och mjölkfri beroende på vilka allergier och intoleranser du har. Nötallergiker tål inte pesto, så fyll med exempelvis färsk basilika mixad med olivolja.