"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "bullar"

Vetebullar med kardemumma

Vetebullar med kardemumma 0 Kolhydratschock

Skapat den 2019-02-24 i med taggarna , , , ,

De här bullarna är vanliga enkla vetebullar fyllda med smör och kardemumma. Jag hade väl aldrig kunnat ana vilken succé det var att bjuda på dem! Gästerna i Oscars Källare blev jätteglada, och flera kom ut i köket för att tacka för bullarna. Så ibland är verkligen det enklaste det godaste!

Pizzabullar

Pizzabullar 0 Kolhydratschock

Till välkomstfikat på Tilias läger brukar vi servera pizzabullar. Många är hungriga efter resan, och pizzabullar är mer mättande än vanliga söta bullar om man rest långt. Det är också bättre att erbjuda något mer näringstätt än något sött ifall deltagarna är blyga första dagen och inte äter så mycket.
Det här receptet ger 20 bullar. Lagom till mellanmål på Tilias läger brukar vara dubbelt upp. Men gör inte en stor deg, gör två degar och fyll den ena med röd och den andra med grön pesto. Du kan också behöva göra en gluten- och laktosfri deg, alternativt gluten- och mjölkfri beroende på vilka allergier och intoleranser du har. Nötallergiker tål inte pesto, så fyll med exempelvis färsk basilika mixad med olivolja.