"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "chili"

Kimchi

Kimchi 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2018-05-02 i med taggarna , , ,

Börja dagen innan du ska lägga in kimchin med att salta kålen och frysa in vitlöken. Det här receptet på kimchi är en kombination av de recept jag har fått från två olika vänner. Det första receptet jag fick var när vi bodde granne med Junghi från Korea. Hon förvarade sin kimchi nergrävd i rabatten utanför huset, så gissa om jag blev förvånad när hon drog på sig vinterstövlarna och började sopa snö och gräva efter sin kimchi! Det andra receptet fick jag av en guidekollega, Franziska, som var mästare på att göra egen kimchi. Och så här gör jag! Men jag måste erkänna, att det finns så mycket god färdig kimchi att köpa, så egentligen är det mest för att det är kul som man gör den själv. Ha inte dåligt samvete för att du köper färdig!

Pasta: Spaghetti all’arrabiata

Pasta: Spaghetti all’arrabiata 0 Kolhydratschock

Den här pastan heter ‘Spaghetti på argbiggans vis’. Ofta serveras den som ’primo’ i en italiensk middag med fyra rätter. Men den funkar fint som varmrätt om du inte behöver en så kraftig måltid. För att den här pastarätten ska bli optimalt god måste du göra den på den allra tunnaste spaghettin, nr 1.

Tirokafteri, het grekisk färskoströra

Tirokafteri, het grekisk färskoströra 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2018-04-18 i med taggarna , , , , , , ,

Tirokafteri är en oströra eller ostdipp som man serverar i Grekland lika ofta som man serverar bröd. Det här är ett av alla de recept på tirokafteri som finns.
När vi var i Grekland på Villa Olivia hos våra vänner Annette och Kurt ville jag naturligtvis prova på att laga den här goda dippen.
Rubini, som jobbade i ostdisken på Vergis supermarket, hjälpte mig. Vi (läs Rubini) läste på förpackningen med färdig tirokafteri (rena grekiskan! Kyrilliska bokstäver är inte min starkaste sida) och vi lyckades lista ut vad jag skulle köpa.
Såväl yoghurt som mjuk färskost och fetaost köper man per hekto och över disk. Sedan var det bara hem och röra ihop alltihop. Olivolja och kryddor hade vi på Villa Olivia.