"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "Danska köket"

Smörrebröd: Gravad laxröra

Smörrebröd: Gravad laxröra 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Gravad lax är inte vanligt att få på smörrebröd i Danmark. Det finns några recept, men de flesta smörrebröd med lax har rökt lax, både kallrökt och varmrökt. Därmed inte sagt att gravad lax skulle fungera sämre. Receptet kan dubbleras, om du ökar på receptet så att det räcker till 4 smörrebröd räcker det med 3 ägg.

Smörrebröd: Ost och krasse

Smörrebröd: Ost och krasse 0 Passar i viktminskningsfas

Med dansk ost är det som min vän Cathrine säger: ‘Gott om man tycker om det.’ Och det gör jag. Av de danska hårdostarna samsö, havarti eller danbo tycker jag att danbo är den perfekta osten på ett smörrebröd. Ska du servera det till lunch rekommenderar jag en mild danbo, som märket Sorte Sara. Är det tänkt som en kvällsmacka kan du dra på ordentligt och servera en mer smakrik variant, som Gamle Ole.

Smörrebröd: Sherrysill

Smörrebröd: Sherrysill 0 Passar i viktminskningsfas

Den här läckra varianten på Smörrebröd med cherrysild fick vi på Café Rabes Have i Köpenhamn. Det är ett frokostsmörrebröd (alltså en lunch) så den här blir man rejält mätt av. Det här smörrebrödet passar extra bra ihop med öl och snaps.
Det går naturligtvis att göra en mängd olika varianter på smörrebröd med sill. På de små bilderna ser du mina egna med inlagd sill och skivad potatis.