"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "fest"

Shabu shabu

Shabu shabu 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Det här är en rolig rätt där var och en tillagar sin mat vid bordet. För att alla ska kunna få sin mat färdig någorlunda snabbt är det lagom med 6 personer runt varje värmekälla. För att köttet ska gå att skära så tunt som möjligt behöver man först lägga det i frysen. Den bästa drycken till den här rätten är grönt te. Det är min vän Kristina bjöd mig på shabu shabu första gången, och sedan dess är jag fast. Bli inte avskräckt av den långa listan med ingredienser eller att tillagningsanvisningen är lång. Det är ju gästerna själva som gör jobbet och lagar maten!

Salta våfflor med lyxtopping

Salta våfflor med lyxtopping 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2016-03-09 i , med taggarna , , ,

Prova våfflor med salt topping istället för grädde och sylt! Servera som lunch, förrätt eller fika. Utgå från helt kalla våfflor. Bryt loss hjärtana och dekorera dem vackert. Du kan också servera lyxtopping i skålar, så att gästerna själva får dekorera sina våffelhjärtan.

Sallad på kungskrabba med misostekt hälleflundra

Sallad på kungskrabba med misostekt hälleflundra 0 Passar i viktminskningsfas

Norsk kungskrabba (eller kamtjatkakrabba) och hälleflundra är råvaror till den ena rätten i tävlingen Årets Kock 2016. Det är fantastiska råvaror som man inte behöver vara Årets Kock för att tillaga. Den här rätten gör du enkelt i hemmaköket utan några mer avancerade redskap är en sax, en bunke och en stekpanna. Misosmöret framhäver hälleflundrans fina smak och den ljumma salladen med krispig fänkål blir ett bra komplement till allt det smöriga och mjuka.