"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "fest"

Crabcakes på kungskrabba

Crabcakes på kungskrabba 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Skapat den 2019-10-06 i med taggarna , , , , , ,

Crabcakes är bara så underbart gott. Här har vi gjort dem på kungskrabba, Paralithodes camtschaticus, (kallas ibland även kamtjatkakrabba eller rysskrabba) och som är något av det godaste jag vet. Tyvärr är det här en ganska dyr ingrediens, så det får bli till fest som den serveras. Crabcakes passar fint att servera med asiatiska tillbehör.

Shabu shabu

Shabu shabu 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Det här är en rolig rätt där var och en tillagar sin mat vid bordet. För att alla ska kunna få sin mat färdig någorlunda snabbt är det lagom med 6 personer runt varje värmekälla. För att köttet ska gå att skära så tunt som möjligt behöver man först lägga det i frysen. Den bästa drycken till den här rätten är grönt te. Det är min vän Kristina bjöd mig på shabu shabu första gången, och sedan dess är jag fast. Bli inte avskräckt av den långa listan med ingredienser eller att tillagningsanvisningen är lång. Det är ju gästerna själva som gör jobbet och lagar maten!

Salta våfflor med lyxtopping

Salta våfflor med lyxtopping 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2016-03-09 i , med taggarna , , ,

Prova våfflor med salt topping istället för grädde och sylt! Servera som lunch, förrätt eller fika. Utgå från helt kalla våfflor. Bryt loss hjärtana och dekorera dem vackert. Du kan också servera lyxtopping i skålar, så att gästerna själva får dekorera sina våffelhjärtan.