"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "fetaost"

Tirokafteri, het grekisk färskoströra

Tirokafteri, het grekisk färskoströra 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2018-04-18 i med taggarna , , , , , , ,

Tirokafteri är en oströra eller ostdipp som man serverar i Grekland lika ofta som man serverar bröd. Det här är ett av alla de recept på tirokafteri som finns.
När vi var i Grekland på Villa Olivia hos våra vänner Annette och Kurt ville jag naturligtvis prova på att laga den här goda dippen.
Rubini, som jobbade i ostdisken på Vergis supermarket, hjälpte mig. Vi (läs Rubini) läste på förpackningen med färdig tirokafteri (rena grekiskan! Kyrilliska bokstäver är inte min starkaste sida) och vi lyckades lista ut vad jag skulle köpa.
Såväl yoghurt som mjuk färskost och fetaost köper man per hekto och över disk. Sedan var det bara hem och röra ihop alltihop. Olivolja och kryddor hade vi på Villa Olivia.

Filodegspaj med spenat och fetaost

Filodegspaj med spenat och fetaost 0 Kolhydratschock

Skapat den 2018-04-18 i med taggarna , , , , , ,

Filodeg med fyllning, spanakotiropita, kan du beställa på de flesta grekiska restauranger, såväl i Grekland som utanför landet. Det kan komma i skepnad av såväl små piroger eller rullar som en paj som skärs upp i tårtbitar. Det är en jättegod meze-rätt eller förrätt, och passar också på buffé. Servera pajen varm, kall eller ljummen.