"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "fisk"

Smörstekt rödingfilé

Smörstekt rödingfilé 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2017-06-16 i med taggarna , , , ,

Färsk rödingfilé med skinnet kvar bör inte vara något problem att hitta i fiskdisken. Stek fisken på låg värme i krusat smör-smör som fått lite färg och nötig smak. Du kan antingen servera fisken med skinnet kvar eller ta bort det. Skinnet går att äta, men många föredrar att du drar bort skinnet före servering. Fråga dina gäster hur de vill ha det! Komplettera med passande tillbehör.

Sallad på kungskrabba med misostekt hälleflundra

Sallad på kungskrabba med misostekt hälleflundra 0 Passar i viktminskningsfas

Norsk kungskrabba (eller kamtjatkakrabba) och hälleflundra är råvaror till den ena rätten i tävlingen Årets Kock 2016. Det är fantastiska råvaror som man inte behöver vara Årets Kock för att tillaga. Den här rätten gör du enkelt i hemmaköket utan några mer avancerade redskap är en sax, en bunke och en stekpanna. Misosmöret framhäver hälleflundrans fina smak och den ljumma salladen med krispig fänkål blir ett bra komplement till allt det smöriga och mjuka.

Fisk och algburgare

Fisk och algburgare 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2016-01-25 i med taggarna , , ,

Idén kommer från fantasifulla Pär Pettersson, som ni hittar i fiskdisken på Sabis Fältöversten, Östermalm, Stockholm. Han har hittat på en härlig burgare med torsk, lax och alger. För dig som har långt till Pärs fiskdisk och vill prova på, har jag skapat det här receptet. Alger som wakame och dulse kan du köpa i fiskaffärer och saluhallar. De säljs ofta saltade, så det gäller att vattna ur rejält innan du tillagar algerna. Pärs serveringstips är tillsammans med glasnudlar och grönsakswok. Jag tyckte att burgaren passade fint i ett havrebröd med grönsaker och hemgjord dressing.