"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "fisk"

Stekt strömming

Stekt strömming 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Skapat den 2017-08-24 i , med taggarna , ,

Det vanligaste sättet att steka strömming är två hoplagda strömmingsfiléer som kallas ’strömmingsflundra’. Det finns många olika sätt att krydda strömmingen, men det allra godaste tycker jag är enligt receptet nedan. Att använda torkad dill i ströbrödet lärde jag mig på Strömmingsluckan i Göteborg. Fler sätt att krydda, se Tips nedan.

Fisksoppa som på Kajsa’s

Fisksoppa som på Kajsa’s 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2017-07-12 i , med taggarna , , , , , , ,

I Hötorgshallen i Stockholm ligger Kajsas’s Fisk, en restaurang med anor från 30-talet. Idag driver min kära vän Clara verksamheten tillsammans med sin mamma Maria i sann stockholmsk tradition, vilket innebär att fiskrestauranger ärvs på mödernet. Den mest berömda rätten som serveras på Kajsa’s är fisksoppan, som de serverar över 200 liter av varje dag. Hemligheten bakom soppan är den hemgjorda buljongen och att fisken läggs i precis före servering. Om du lagar soppa efter receptet nedan får du en soppa som är väldigt snarlik den som Kajsa’s serverar.

Smörstekt rödingfilé

Smörstekt rödingfilé 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2017-06-16 i med taggarna , , , ,

Färsk rödingfilé med skinnet kvar bör inte vara något problem att hitta i fiskdisken. Stek fisken på låg värme i krusat smör-smör som fått lite färg och nötig smak. Du kan antingen servera fisken med skinnet kvar eller ta bort det. Skinnet går att äta, men många föredrar att du drar bort skinnet före servering. Fråga dina gäster hur de vill ha det! Komplettera med passande tillbehör.