"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "fisk"

Fisksoppa som på Kajsa’s

Fisksoppa som på Kajsa’s 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2017-07-12 i , med taggarna , , , , , , ,

I Hötorgshallen i Stockholm ligger Kajsas’s Fisk, en restaurang med anor från 30-talet. Idag driver min kära vän Clara verksamheten tillsammans med sin mamma Maria i sann stockholmsk tradition, vilket innebär att fiskrestauranger ärvs på mödernet. Den mest berömda rätten som serveras på Kajsa’s är fisksoppan, som de serverar över 200 liter av varje dag. Hemligheten bakom soppan är den hemgjorda buljongen och att fisken läggs i precis före servering. Om du lagar soppa efter receptet nedan får du en soppa som är väldigt snarlik den som Kajsa’s serverar.

Smörstekt rödingfilé

Smörstekt rödingfilé 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2017-06-16 i med taggarna , , , ,

Färsk rödingfilé med skinnet kvar bör inte vara något problem att hitta i fiskdisken. Stek fisken på låg värme i krusat smör-smör som fått lite färg och nötig smak. Du kan antingen servera fisken med skinnet kvar eller ta bort det. Skinnet går att äta, men många föredrar att du drar bort skinnet före servering. Fråga dina gäster hur de vill ha det! Komplettera med passande tillbehör.

Sallad på kungskrabba med misostekt hälleflundra

Sallad på kungskrabba med misostekt hälleflundra 0 Passar i viktminskningsfas

Norsk kungskrabba (eller kamtjatkakrabba) och hälleflundra är råvaror till den ena rätten i tävlingen Årets Kock 2016. Det är fantastiska råvaror som man inte behöver vara Årets Kock för att tillaga. Den här rätten gör du enkelt i hemmaköket utan några mer avancerade redskap är en sax, en bunke och en stekpanna. Misosmöret framhäver hälleflundrans fina smak och den ljumma salladen med krispig fänkål blir ett bra komplement till allt det smöriga och mjuka.