"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "fisk"

Bowl: Pankopanerad kolja och het majonnäs

Bowl: Pankopanerad kolja och het majonnäs 0 Kolhydratschock

Skapat den 2018-04-25 i med taggarna , , , ,

Just kolja tycker jag är en utmärkt fisk för fritering. Kanske är det därför man i Storbritannien gillar den så mycket till fish’n’chips? Pankopaneringen ger ett extra frasigt hölje till de här strimlorna av fisk, som får toppa en bowl med ris och grönsaker.

Rödtunga Walewska

Rödtunga Walewska 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Inspirationen till den här rätten kommer från den klassiska rätten sjötunga Walewska, som består av pocherad sjötunga, tryffel, hummer och mornaysås (Béchamelsås med riven gruyère). Fisken serveras ofta med pommes duchesse (spritsat ugnsgratinerat potatismos).
Eftersom såväl sjötunga som bergtunga är rödlistad av WWF föredrar jag att laga av rödtunga, som ofta fås som bifångst vid fiske. Jag tycker också att äkta mornaysås är lite väl tung, så jag gör en kompromiss med fiskvelouté med grädde, äggula och riven ost. Såsen blir minst lika god med österrikisk bergkäse som med gruyère, men ta det du gillar bäst.
Det här receptet är för 10 personer och uppställt så att du kan förbereda det mesta och bara lägga ihop och gratinera före servering.

Stekt strömming

Stekt strömming 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Skapat den 2017-08-24 i , med taggarna , ,

Det vanligaste sättet att steka strömming är två hoplagda strömmingsfiléer som kallas ’strömmingsflundra’. Det finns många olika sätt att krydda strömmingen, men det allra godaste tycker jag är enligt receptet nedan. Att använda torkad dill i ströbrödet lärde jag mig på Strömmingsluckan i Göteborg. Fler sätt att krydda, se Tips nedan.