"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "fläsklägg"

Grundrecept: Kokt rimmad fläsklägg

Grundrecept: Kokt rimmad fläsklägg 0 Passar i viktminskningsfas

Rimmad fläsklägg tillhör något av det godaste vi får från den kära grisen. Köttet är fantastiskt smakrikt genom att det tillagas med fett och ben, som sedan plockas bort. Såväl köttet som den goda buljongen kan bli till en mängd olika goda rätter. Rimmad fläsklägg och kål är två väldigt goda kamrater. Både färsk kål och surkål.
Här serverar vi köttet med potatismos eller rotmos. Buljongen får bli till soppa.

Grundrecept: Rotmos

Grundrecept: Rotmos 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Rotmos är gammal, svensk husmanskost. Välj en mjölig potatissort till moset. För att få ett luftigt och fint mos kan du antingen stöta de kokta rotfrukterna med rotfruktsstöt innan du rör kraftigt, eller använda en potatispress. Ett annat knep är att använda elvispen. Rotmos passar utmärkt till fläsklägg, oxbringa eller fläskkorv, och senap är alltid gott till.

Ärtsoppa till många

Ärtsoppa till många 0 Kolhydratschock

Skapat den 2019-03-16 i med taggarna , , , , ,

När ledamöterna i Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien har sina sammankomster serveras traditionsenligt ärtsupé i Oscars Källare. Ärtsoppan kokar jag efter konstens alla regler. Först kokas fläskläggarna och ärterna läggs i blöt. Sedan kokar jag ärterna i fläskbuljongen.
På KSLA vill gästerna inte ha soppan så salt, men du gör som du vill. Smaka av och salta mot slutet. Sältan i soppan beror på hur salta fläskläggarna är.
I Oscars Källare serveras också timjan vid sidan av, så att varje gäst själv kryddar sin soppa.