"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "franska köket"

Salade Parisienne

Salade Parisienne 0 Passar i viktminskningsfas

Tricket med den här salladen är att den görs på hela sallatsblad. De yttersta bladen på sallatshuvudet kan du riva i mindre bitar, men spara de inre bladen hela. Egentligen ska det inte vara varken gurka eller tomat i, men tomaterna är dekorativa och gurkan tillför krispighet till de annars så mjuka ingredienserna, så jag vill gärna ha dem med.

Drink: Lillet vive

Drink: Lillet vive 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Jag lärde mig dricka Lillet vive hos min goda vän Sophie Maillard, som äger och driver Sophies Canelé på St Eriksgatan i Stockholm. Eller, Rue Saint Eric, som vi säger numer. Om du blandar Lillet Blanc med tonic får du en Lillet vive. Använder du bubbelvatten och garnerar med lime får du en Lillet fizz. Det finns även en Lillet Rosé, som du med fördel blandar på samma sätt.

Rödtungafilé a la meunière

Rödtungafilé a la meunière 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Ett klassiskt recept från det franska köket är Sole a la meunière, sjötunga på mjölnarhustruns vis. Och hon siktar såklart mjöl över fisken innan hon steker den.
Sole a la meunière tillagas antingen på ben eller som filé. Sjötunga är en fisk som det är ont om, så jag brukar använda rödtunga istället. Det är en trevlig fisk som ofta hänger med som bifångst när man fiskar annat. Och som du kan äta med gott samvete! GI-vänner tar bort mjölet och pudrar med sojamjöl.