"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "franska köket"

Gratinerad aubergine, zucchini och tomat

Gratinerad aubergine, zucchini och tomat 0 Passar i viktminskningsfas

Tricket med den här rätten är den långa tillagningen. Först ska grönsakerna tillagas i sin egen vätska under papper i ugnen. Sedan ska rätten vila i kyl över natten innan man gratinerar den i högre värme och får till den frasiga toppen. Gratängen passar som tillbehör till det mesta och även som bufférätt.

Salade Parisienne

Salade Parisienne 0 Passar i viktminskningsfas

Tricket med den här salladen är att den görs på hela sallatsblad. De yttersta bladen på sallatshuvudet kan du riva i mindre bitar, men spara de inre bladen hela. Egentligen ska det inte vara varken gurka eller tomat i, men tomaterna är dekorativa och gurkan tillför krispighet till de annars så mjuka ingredienserna, så jag vill gärna ha dem med.

Drink: Lillet vive

Drink: Lillet vive 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Jag lärde mig dricka Lillet vive hos min goda vän Sophie Maillard, som äger och driver Sophies Canelé på St Eriksgatan i Stockholm. Eller, Rue Saint Eric, som vi säger numer. Om du blandar Lillet Blanc med tonic får du en Lillet vive. Använder du bubbelvatten och garnerar med lime får du en Lillet fizz. Det finns även en Lillet Rosé, som du med fördel blandar på samma sätt.