"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "fredagsmys"

Pulled beef

Pulled beef 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2018-11-12 i med taggarna , , ,

Pulled pork kom till oss för att stanna, och i spåren av den populära rätten började vi ’dra’ även andra sorters kött. Nötkött passar naturligtvis också bra att långkoka och trasa sönder med hjälp av en gaffel. Jag tycker att den mest passande styckningsdetaljen till den här rätten är högrev. Köttets kraftiga smak tål rejäl kryddning med vitlök, chili och rökt.
Grytan märks GI grön, men i du behöver hoppa över brödet om du är i viktminskningsfasen med GI-metoden.

Tacos till många

Tacos till många 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Skapat den 2016-09-25 i med taggarna , , , , , ,

Vad är en fredagskväll utan fredagsmys med tacos? Ett måste även på läger! Plockbuffé är alltid praktiskt, då deltagarna själva bara väljer det de kan äta utifrån allergier och intoleranser. Anpassa mängden bröd efter hur många som äter glutenfritt och mängden köttfärs efter hur många som äter vegetariskt. Varför göra tacokrydda själv, förresten? Jo, du vet vad den innehåller. Och den är så himla god.

Fransk biffgryta

Fransk biffgryta 0 Passar i viktminskningsfas

Jag vet egentligen inte varför den heter ’fransk’, för jag tror inte att receptet alls är från Frankrike. Men smaken av rött vin, herbes de provence och vitlök för osökt tanken till det franska köket. Den här grytan är jättegod- och snabblagad! En riktig fredagsfavorit i vår familj. Vill du servera kokt ris till, börja då med att sätta på riset. Kokt potatis är också gott till, liksom frasigt vitlöksbröd. Receptet kan dubbleras. Herbes de provence är en klassisk kryddblandning av timjan, rosmarin, basilika, fänkål, salvia, lavendel och mejram. Ersätt med torkad timjan, mejram och rosmarin.