"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "grundrecept"

Grundrecept: Koka flowersprouts

Grundrecept: Koka flowersprouts 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2015-11-29 i med taggarna , , ,

Hoppas att du också har haft turen att hitta de här små godingarna i din grönsaksdisk. Flowersprouts ser ut som brysselkål som inte har kammat sig, ungefär. Den smakar som spenat och grönskål på samma gång, och kokar du den lagom länge är den ett krispigt och gott tillbehör till det mesta.

Grundrecept: Helstekt rödspätta

Grundrecept: Helstekt rödspätta 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Skapat den 2014-11-07 i med taggarna , , , , ,

För att få den allra bästa smaken på fisk är det tillagning på ben som gäller. Rödspätta har en fantastisk smak, som påminner lite om skaldjur. Men den är mild och subtil, så låt fisken få huvudrollen och servera milda tillbehör till. Mycket smör och lite salt förhöjer fisken egen smak. Om du vill ha en rätt för GI grön eller lchf, uteslut mjölpaneringen och välj grönsaker som tillbehör.

 

 

Grundrecept: Vinkokta blåmusslor

Grundrecept: Vinkokta blåmusslor 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2014-10-10 i , med taggarna , , ,

När jag var liten bodde jag på Orust hos min vän Helena, ni vet, hon som lagar så god mat. Helenas pappa brukade fånga och koka blåmusslor, och sedan dess har det varit en av mina favoriträtter. Det här receptet, som även kallas  Moules marinères, kan räknas som grundreceptet på blåmusslor. Till huvudrätt räcker det här receptet till 4 personer. Till förrätt till ca 8 personer.