"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "hälleflundra"

Sushi doughnuts

Sushi doughnuts 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Sushi i form av läckra doughnuts av ris, pinfärsk fisk och läckra dekorationer. De här är gjorda på hälleflundra, pilgrimsmussla, lax och färsk tonfisk samt tångkaviar och sjögrässallad, eftersom jag är förtjust i havsgrönt. Det allra viktigaste med sushi är att fisken du använder är pinfärsk. Det är lite pyssel med den här rätten och riset tar lite tid att får till, så passa på att laga den när du har god tid på dig. Dina gäster lär inte bli besvikna!
Du kan göra den här rätten så krånglig eller enkel du vill. Välj att göra egen lechche de tigre enligt receptet nedan, bara marinera fisken i pressad limesaft eller hoppa över marinaden helt. Sushivinäger kan du antingen köpa färdig eller göra enligt recept nedan.

Sallad på kungskrabba med misostekt hälleflundra

Sallad på kungskrabba med misostekt hälleflundra 0 Passar i viktminskningsfas

Norsk kungskrabba (eller kamtjatkakrabba) och hälleflundra är råvaror till den ena rätten i tävlingen Årets Kock 2016. Det är fantastiska råvaror som man inte behöver vara Årets Kock för att tillaga. Den här rätten gör du enkelt i hemmaköket utan några mer avancerade redskap är en sax, en bunke och en stekpanna. Misosmöret framhäver hälleflundrans fina smak och den ljumma salladen med krispig fänkål blir ett bra komplement till allt det smöriga och mjuka.