"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "Hamburgare"

Norrländsk hamburgare

Norrländsk hamburgare 0 Kolhydratschock

Förlagan till den här norrländska hamburgaren heter burträskburgare, och är en hamburgare med färsbiff på högrev och rökt fläsk med Västerbottensost i färsen. Jag hittade Burträskburgare i Burträsk Saluhall, där man specialiserat sig på lokalproducerade produkter av alla slag.
Och glöm för allt i världen inte bort att i Norrland ätes hamburgare med bestick!

Eldostburgare

Eldostburgare 0 Kolhydratschock

Skapat den 2019-08-10 i med taggarna , , ,

Sommaren 2019 ansökte Svenska gårdsmejerier om namnskydd för produkten eldost. Ansökan beviljades, så nu har svenskproducerad stek- och grillost fått ett eget namn: eldost.

Här grillar eller steker vi en tjock skiva och lägger mellan bröd med klassiska hamburger-tillbehör.

Norrländsk parisare

Norrländsk parisare 0 Kolhydratschock

En norrländsk parisare görs på falukorv eller ännu hellre den speciella korv som kallas just parisare. I en originalparisare ska det inte vara sallat, men det vill jag gärna ha i min. En äkta norrländsk parisare serveras också i bröd utan sesamfrön och alltid med Bostongurka eller gurkmajonnäs. Den typiska drycken till en norrländsk parisare ska vara läskedrycken Trocadero.

I södra Sverige kallas rätten mest Korvburgare, utom i Göteborg, där man säger Göteburgare. I Finland lägger man en falukorvsliknande medisterkorv mellan bröd och kallar den Björneborgare.