"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "hamburgerbröd"

Minihamburgare med stekt vaktelägg

Minihamburgare med stekt vaktelägg 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Små minihamburgare är trevliga att servera istället för en stor. Till de små hamburgarna ser det fint ut att servera små, fina vaktelägg till. Och inte nog med det, vaktelägg är perfekt mat för små barn och äldre som annars kanske inte kan äta ett helt ägg. Ett vaktelägg innehåller lika mycket näring som ett hönsägg.

Eldostburgare

Eldostburgare 0 Kolhydratschock

Skapat den 2019-08-10 i med taggarna , , , ,

Sommaren 2019 ansökte Svenska gårdsmejerier om namnskydd för produkten eldost. Ansökan beviljades, så nu har svenskproducerad stek- och grillost fått ett eget namn: eldost.

Här grillar eller steker vi en tjock skiva och lägger mellan bröd med klassiska hamburger-tillbehör.

Norrländsk parisare

Norrländsk parisare 0 Kolhydratschock

En norrländsk parisare görs på falukorv eller ännu hellre den speciella korv som kallas just parisare. I en originalparisare ska det inte vara sallat, men det vill jag gärna ha i min. En äkta norrländsk parisare serveras också i bröd utan sesamfrön och alltid med Bostongurka eller gurkmajonnäs. Den typiska drycken till en norrländsk parisare ska vara läskedrycken Trocadero.

I södra Sverige kallas rätten mest Korvburgare, utom i Göteborg, där man säger Göteburgare. I Finland lägger man en falukorvsliknande medisterkorv mellan bröd och kallar den Björneborgare.