"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "herbes de Provençe"

Fransk biffgryta

Fransk biffgryta 0 Passar i viktminskningsfas

Jag vet egentligen inte varför den heter ’fransk’, för jag tror inte att receptet alls är från Frankrike. Men smaken av rött vin, herbes de provence och vitlök för osökt tanken till det franska köket. Den här grytan är jättegod- och snabblagad! En riktig fredagsfavorit i vår familj. Vill du servera kokt ris till, börja då med att sätta på riset. Kokt potatis är också gott till, liksom frasigt vitlöksbröd. Receptet kan dubbleras. Herbes de provence är en klassisk kryddblandning av timjan, rosmarin, basilika, fänkål, salvia, lavendel och mejram. Ersätt med torkad timjan, mejram och rosmarin.

Försommarens fläskfilépanna

Försommarens fläskfilépanna 0 Passar i viktminskningsfas

När vi bodde i radhuset på Starrgränd i Sollentuna (1980-tal) satte vi alltid sockerärter i vår lilla täppa. Våra barn, som var små då, tyckte om att gå och plocka ärterna och äta dem direkt. På försommaren kunde vi ibland skörda flera nävar färska sockerärter, och då lagade vi den här goda pannan.
För mig är den så mycket Provençe på grund av kryddorna, och särskilt om man häller i rosévin. Receptet kommer från en av mina stora förebilder inom recepmakeri, Ann Wiklund, som vid en här tiden arbetade på tidningen Damernas Värld.