"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "hummer"

Stort skaldjursfat

Stort skaldjursfat 0 Passar i viktminskningsfas

Visst ser det festligt ut att lägga upp vackra, nykokta skaldjur på ett stort fat?
Lite mer praktiskt för dem som ska äta av läckerheterna är att förbereda skaldjuren en smula och sedan lägga upp halva humrar och havskräftor som snittats på baksidan.
Beroende på vad du serverar till, före och efter beräknar du ca 500 g skaldjur per person med skal och allt. Det kan vara ½ hummer, 2 havskräftor, 1 led av ett stort ben från kungskrabba eller ½ vanlig krabba och en näve räkor.

Halv hummer med mangosallad

Halv hummer med mangosallad 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Skapat den 2017-12-28 i med taggarna , , ,

Den här förrätten gör du snabbt och enkelt av färdigkokt hummer, djupfrysta mangotärningar och färdigsköljd machesallat. En bit rostat bröd och färdigköpt aioli avslutar uppläggningen. Receptet kan med fördel dubbleras.

Hummer Thermidor

Hummer Thermidor 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2017-10-02 i med taggarna , , ,

Lyxvarianten av gratinerad hummer. Till den här rätten kan du med fördel använda djupfryst hummer, eftersom den ska gratineras i ugn. Äkta hummer Thermidor innehåller alltid konjak, senap och äggula. Receptet skapades av Auguste Escoffier på restaurang Maison Maire på 1860-talet. Namnet kommer från pjäsen Thermidor, som spelades på teatern runt hörnet från restaurangen.