"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "husmanskost"

Grundrecept: Kokt rimmad fläsklägg

Grundrecept: Kokt rimmad fläsklägg 0 Passar i viktminskningsfas

Rimmad fläsklägg tillhör något av det godaste vi får från den kära grisen. Köttet är fantastiskt smakrikt genom att det tillagas med fett och ben, som sedan plockas bort. Såväl köttet som den goda buljongen kan bli till en mängd olika goda rätter. Rimmad fläsklägg och kål är två väldigt goda kamrater. Både färsk kål och surkål.
Här serverar vi köttet med potatismos eller rotmos. Buljongen får bli till soppa.

Paltbröd med fläsk

Paltbröd med fläsk 0 Kolhydratschock

Skapat den 2017-09-26 i med taggarna , ,

Paltbröd är gjort på grisblod, svagdricka, degspad, rågmjöl, vetemjöl, sirap, jäst och salt. Paltbröd finns att köpa fortfarande, men det är ingen vanlig rätt. När jag var liten fanns det ett tunt paltbröd som man kokade på bara några minuter, men det har jag inte set på många år i livsmedelsbutikerna.
Vitsås blev populär när det franska köket kom till Sverige. Det finns ett bevarat recept på paltbröd med vit sås och salt fläsk från 1863 skrivet av kokerskan Anna-Maria Zetterstrand.