"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "jordnötter"

Flygande Jacobina

Flygande Jacobina 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Min egen variant på retroklassikern Flygande Jacob. Snabblagat när du har bråttom att få middagen på bordet och råkar passera en välsorterad delikatessdisk på väg hem från jobbet. Eller ifall du är bra på att planera och ser till att ha alla ingredienser hemma redan.
Här använder jag färdiggrillade kycklingbröstfiléer och vedrökt fläskkarré istället för ‘vilken kyckling som helst’ och bacon.

Retro: Flygande Jakob

Retro: Flygande Jakob 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Skapat den 2020-03-31 i med taggarna , , , , , ,

Första gången det här receptet publicerades i Allt om Mat var 1976. Många år framöver var det näst intill obligatoriskt att någon gång bjuda på Flygande Jakob vid festliga tillfällen. Det var också näst intill otänkbart att inte krydda nästan allting med italiensk salladskrydda.
Enklast är att ta färdiggrillad kyckling och plocka köttet. Annars är det här ett utmärkt sätt att ta tillvara rester av kyckling. I originalreceptet gratineras rätten med bananskivor och jordnötter ovanpå, men så gör inte jag. Jag gillar inte varma bananer (utom i dessert!) och många är allergiska mot jordnötter. Men, som vanligt, gör ju du som du vill.
Hoppar du över bananen och ersätter chilisåsen med tomatpuré kan du få bort en del socker och märka rätten GI grön.