"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "kapris"

Tartarsås, klassisk fransk

Tartarsås, klassisk fransk 0 Passar i viktminskningsfas

Namnet på den här såsen, sauce tartare, är ett klassiskt exempel på hur en rätt kan få ett namn som man undrar över hur i hela friden det gick till. Jo, originalsåsen (majonnäs, äggula och gräslök) brukade serveras till steak tartare, alltså råbiff, eftersom man trodde att tartarerna åt kött utan att tillaga det.
Hur som helst, såsen har utvecklats och är numer det man får till panerad och friterad fisk på många restauranger. Nu kan du göra såsen själv, och tro det eller ej, men det är himmelskt god tillsammans med stekta strömmingsflundror.

Parisersmörgås

Parisersmörgås 0 Kolhydratschock

Skapat den 2018-08-24 i med taggarna , , , , , ,

I originalreceptet ska man göra en färs med lök, kapris och hackade inlagda rödbetor, bre färsen på brödet och sedan steka det. Jag tycker inte om när brödet blir uppblött och får tråkig färg av färsen, så jag brukar steka brödet för sig och sedan steka stora köttfärsfärsbiffar för sig. Att servera stekt lök, rå lök, kapris och rödbetor bredvid tycker jag också ser trevligt ut.

Baconlindad kycklinglever med rödvinsås och kapris

Baconlindad kycklinglever med rödvinsås och kapris 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Skapat den 2015-03-11 i med taggarna , , , , ,

Bacon, rödvinssås och kapris är klassiska tillbehör till kalvlever anglaise. Här får samma tillbehör sällskapa med kycklinglever, som är är mildare i smaken, men passar utmärkt ihop med de här tillbehören. För att det ska gå lättare att steka trär jag upp levern på spett. Använd två spett, så undviker du att leverbiten snurrar runt på spettet.