"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "kött från Sverige"

Stekt oxfilé i skivor

Stekt oxfilé i skivor 0 Passar i viktminskningsfas

Oxfilén är den allra möraste biten på nötkreaturet. Bäst är filén från djur som inte använt muskeln så mycket att den blivit kraftig och hård i muskeltrådarna. Välj också en bit om är rejält marmorerad med fina trådar av fett.
Den här dyrbara styckningsdetaljen bör tillagas mycket varsamt och så lite kryddad som möjligt så att dess utsökta egenskaper och smak bäst kommer till sin rätt.

Mamma Gerds kålpudding

Mamma Gerds kålpudding 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Kålpudding var en av min mammas paradrätter. Hon gjorde alltid en färsbotten och la kål och lök ovanpå. Så på det viset lagar jag alltid kålpudding.
Mina gäster i Oscars Källare på KSLA (Kungiga Skogs- och Lantbruksakademien) uppskattar mamma Gerds kålpudding mycket!
GI grön om du skippar att reda såsen.